Financieel vrij worden
Home » Huis huren zonder loonstrookje of vast inkomen uit werk

Huis huren zonder loonstrookje of vast inkomen uit werk

Huis huren zonder vast inkomen

Huis huren zonder loonstrookje of vast inkomen uit werk. Het huren van een appartement vereist meestal een bewijs van inkomen, een goede betalingsgeschiedenis en een vaste baan om ervoor te zorgen dat je in de toekomst de huur kunt blijven betalen.

Als je een niet-traditionele inkomstenbron hebt of werkloos bent en een huurwoning zoekt, kan het een uitdaging zijn om een eigenaar of makelaar te vinden die je aanvraag accepteert. Maar als je het juiste bedrijf vindt is het mogelijk.

Wel vermogen, geen huis

Wel duizenden euro’s spaargeld, maar geen vast contract. Als je geen traditioneel inkomen hebt om aan je potentiële verhuurder te leveren, maar je hebt het geld om de huur te betalen, kun je misschien iets uitwerken. Verhuurders willen alleen verhuren aan mensen die daadwerkelijk en ook op tijd betalen. Als u niet in staat bent om aan de inkomenstoets voor een bepaald onroerend goed te voldoen, stel dan voor om een groot deel van de huur vooraf te betalen.

Het overmaken van het bedrag voor een huurperiode van zes maanden voordat de huurovereenkomst is gestart, kan genoeg zijn om de verhuurder ervan te overtuigen dat je goed voor het geld bent. In extreme gevallen kun je aanbieden om de volledige huurprijs vooraf te betalen of om een meer dan normale borg te betalen om ervoor te zorgen dat de huur wordt betaald en de verhuurder het verschuldigde geld krijgt, wat er ook gebeurt.

Goedkope huurwoning zoeken

Krediethuis

In sommige situaties wordt een goede betalingsgeschiedenis van het o.a. het BKR zwaarder gewogen dan de aanwezigheid of het ontbreken van een inkomen. Als je een pas afgestudeerde bent die nog geen baan heeft gevonden, maar wel over de financiële middelen beschikt om de eerste paar maanden huur te dekken, zullen sommige verhuurders kijken naar je kredietgeschiedenis om te zien of je verantwoordelijk bent geweest voor je rekeningen en of je netjes je toekomstige betalingen zal voldoen.

Jij als huurder die zich tussen verschillende banen bevind. Als je kredietgeschiedenis goed is en je je situatie kunt handhaven, is een verhuurder misschien bereid om je het voordeel van de twijfel te geven. Vertel de huisbaas dat als je in de eerste twee maanden geen nieuwe baan vindt, je terugkeert naar een uitkeringspositie om ervoor te zorgen dat er genoeg geld binnenkomt om de huur te dekken. Mogelijk heb je ook recht op huurtoeslag.

Referenties

Gebruik uw relaties met voormalige werkgevers en verhuurders om uw verantwoordelijkheid en goede reputatie als huurder aan te tonen. Als uw werkgevers en verhuurders bereid zijn in te staan voor uw goede karakter en huurbetalingen op basis van jarenlange ervaring, staat uw verhuurder mogelijk meer open voor u als huurder. Presenteer uw brieven en referentie met contactgegevens aan de verhuurder op het moment van uw aanvraag.

Medeondertekenaars

Vraag een familielid of goede vriend om de huurovereenkomst met jou als garant te ondertekenen. Als uw medeondertekenaar een goed krediet en voldoende inkomen heeft, zou de verhuurder er geen probleem mee moeten hebben om je de huurovereenkomst te geven.

Informeer uw medeondertekenaar dat zij verantwoordelijk zijn voor de huur als je niet betaalt, zodat er onderweg geen verrassingen zijn. Hoewel dit niet de ideale situatie is en veel mensen niet blij zijn om zo’n last op zich te nemen, kan het de enige optie zijn als je geen inkomen en/of slechte zwarte lijst (BKR) registraties hebt.

Een van de belangrijkste marktfactoren bij het besluit van een verhuurder om je als huurder te beschouwen, is de staat van de markt in het gebied dat je zoekt. Als er veel vraag is naar het appartement en er een rij gekwalificeerde kandidaten staat te wachten op een kans, sta je waarschijnlijk niet bovenaan de lijst. Aan de andere kant, als de eigenaar slechts een paar eenheden bezit en de vraag niet hoog is, zal ze doorgaans meer openstaan om jou als huurder aan te nemen.

Woning huren voordeel of nadeel?

Terwijl financiële experts vaak wijzen op de voordelen van het kopen van een woning als een investering, is huren nog steeds een veelvoorkomende keuze voor jonge stellen of alleenstaanden. Geen geld hebben om een aanbetaling op een huis te doen en de mogelijkheid om te verhuizen als dat nodig is, zijn redenen om te huren. Er zijn enkele verschillen tussen het huren van een woning en het huren van een appartement.

Basisonderhoud

Voordat je een huis huurt, moet je overwegen of je het gras wilt maaien en nog meer basisonderhoud van het huis wilt doen. Wanneer je een appartement huurt, houden verhuurders of toezichthoudende verenigingen meestal toezicht op deze activiteiten. Sommige huiseigenaren kunnen voor deze onderhoudsproblemen zorgen, maar mensen huren een huis meestal omdat ze moesten verhuizen voor een andere baan. Dit betekent dat je een actievere rol speelt bij het leefbaar houden van het pand.

Voorwaarden

Wanneer je een appartement huurt, stelt jouw verhuurder de voorwaarden op van jouw huurovereenkomst en eventuele regels in de huurovereenkomst. Hij legt ze ook mondeling uit aan jou. Wanneer je een huis huurt, moet je ervoor zorgen dat de eigenaar van de accommodatie je op de hoogte houdt van alle belangrijke informatie over het huis en de locatie. Sommige huizen zijn in buurten of gemeenschapsorganisaties die regels hebben over zaken als geluidsniveau, sneeuwruimen, bladverbranding en graslengte.

Tijdsspanne

Hoelang blijf je huren? Is het een onbepaalde huurbestemming? Tijdspanne van de huurperiode kun je meeberekenen. Appartementen zijn meestal gebouwd om te huren, zodat eigenaren van de accommodatie geld kunnen verdienen. Verhuizen gebeurt als mensen hun hypotheek niet meer kunnen betalen en noodgedwongen een ander huis moeten huren. Zo huren ze het huis terwijl ze het proberen te verkopen of per opbod/executie wordt aangeboden.

Bij een tijdelijke woonbestemming kan het zijn dat je te maken krijgt met potentiële kopers die binnenkomen om naar het huis te kijken. Je kunt een huurovereenkomst ondertekenen voor drie maanden, zes maanden of een jaar, maar als het huis tijdens jouw huurperiode wordt verkocht, moet je een nieuwe woonplek zoeken. Als het huis een kortdurende woonbestemming voor je is, is dit misschien geen probleem.

Huurbeperkingen

Het huren van een huis kan je meer vrijheid en controle over je leefomgeving geven dan het huren van een appartement, maar die controle is beperkt in vergelijking met het kopen van een huis, omdat de huiseigenaar moeilijk te bereiken is als er problemen zijn. Huiseigenaren dekken meestal de kosten van reparaties en onderhoud van de huur.

Wanneer de verwarming of airconditioning uitvalt, wil je echter niet voor een paar dagen wachten om contact op te kunnen nemen met de huiseigenaar. Overstromingen in de kelder en kapotte ramen zijn andere dingen waarmee je snel in je eigen huis makkelijker zou kunnen omgaan, maar die vertragingen oplopen als iemand anders ervoor zorgt. Een extra zorg is een huiseigenaar die opdringerig is over je leven in het huis en voortdurend checkt om te zien wat er aan de hand is.

Huurwoning vinden ervaringen

Waar op te letten als je een woning wilt huren

Je hebt grote plannen om naar een nieuw huis of appartement te verhuizen. Jullie twee weten wat je wilt in termen van grootte en functies, en misschien zie je zelfs iets moois ontstaan op die dromerige perfecte locatie. Voordat je echter iets ondertekent, zijn er enkele vragen die je aan jouw toekomstige verhuurder moet stellen. Sommige lijken op dat moment kleine vragen, maar ze kunnen grote gevolgen hebben als het gaat om je financiële toekomst.

Huurbedrag

Ontvang een schriftelijke bevestiging bij de verhuurder dat de geadverteerde prijs degene is die je daadwerkelijk betaalt. Je moet de details van de huurovereenkomst kennen, op welke dag van de maand de huursom moet worden betaald en wat de verhuurder in rekening brengt voor te late betalingen.

Borg

Vraag of er een borg is. Als dit het geval is, vraag dan of er normale slijtagefactoren zijn bij de uiteindelijke teruggave van uw beveiligingsfondsen.

Energie

Vraag of gas-, water & licht bij de huur zijn inbegrepen. Dat moet in elke huurovereenkomst worden uitgelegd, maar het is je eigen schuld als je verhuist en er vervolgens achter komt dat er van je word verwacht dat je de volledige rekening betaalt voor uw gas en/of elektriciteit. Vraag of de accommodatie betaalt voor diensten zoals putwater of het verwijderen van vuilnis. Als je huurovereenkomst je de mogelijkheid biedt, onderhandel dan over voorwaarden voor extra’s zoals kabel- of satellietzenders.

Onderverhuur

Zoek uit of het onderverhuren van de woning een optie is. Een onderhuur betekent dat je de woning kunt verhuren aan iemand anders. Veel huurcontracten verbieden deze praktijken.

Vroegtijdige beëindiging

De situatie kan zich voordoen dat je de woning wilt verlaten voordat de huurovereenkomst verlopen is. Het helpt om vooraf precies te weten wat je dat gaat kosten. Sommige verhuurders (met uitzondering van sociale woningbouw) zullen ten minste twee huurbetalingen vereisen voordat ze je laten gaan zonder een juridisch gevecht.

Onderhoud

Huurders kunnen verwachten dat reparaties en routine-onderhoud van de woning door gekwalificeerde personen worden uitgevoerd. Het is echter geen vanzelfsprekendheid dat je die mensen kunt bereiken wanneer je ze nodig hebt. Vraag een lijst met telefoonnummers, zodat je weet wie je moet bellen en voor sanitaire, elektrische en structurele reparaties.

Veiligheidsvoorzieningen

Algemene veiligheidsvoorzieningen, waaronder rook- en koolmonoxide detectoren, moeten in goede staat verkeren. Het onderhoud is meestal onderdeel van een huurcontract, maar vraag de persoon met wie je de huurovereenkomst uitwerkt voor meer informatie.

In sommige appartementen is de huurder verantwoordelijk voor het vervangen van de batterijen en het schoonhouden van de apparaten. Zoek uit of de accommodatie over een beveiligingssysteem beschikt en hoe u na verloop van tijd contact kunt opnemen met beveiligingsmedewerkers. Vraag ten slotte of de gemeenschap een buurtbeheerder heeft.

Gratis huurwoningen zoeken!
 

Tags:

9 reacties op “Huis huren zonder loonstrookje of vast inkomen uit werk”

  1. Ik ben met spoed opzoek naar een huur woning in Amaterdam / Haarlem / Utrecht / Purmerend / Hoofd dorp en omgeveing. Ik ben een alleenstaande moeder met 4 minder jarige kinderen.
   0644431693

 1. Met spoed op zoek naar kamer/studio/appartement
  Omgeving Rotterdam, Sliedrecht, Dordrecht, Papendrecht, Hardinxveld Giessendam, Giessenburg

  Voor 1 persoon. 6 of 12 maanden vooruit betalen is zeker mogelijk.

 2. Met spoed op zoek naar een woning in Den Haag of Rotterdam voor 2 personen . Mijn vriendin is net afgestudeerd en wil daar gaan werken , ik zelf heb 4 jaar gewerkt en aardig wat spaargeld gespaard.
  We kunnen dan ook een aantal maand vooruit betalen . Verder qua bkr hebben we geen problemen. Als iemand ons helpen kan hoor ik het graag !! – Julian

 3. Deze tips zijn hier in Nederland, waar het sowieso een gedrang is op de markt voor huurwoningen, heel nuttig. Lang geleden, toen ik zelf werkloos was, bestond er in Rotterdam wel een woonspreekuur dat je hielp bij het vinden van een woning als je een uitkering had. Dat werd door woningbouwverenigingen geaccepteerd als vast inkomen. Ik weet niet of dit nog steeds zo is.

 4. Woning gezocht vanaf 1 september 2020 ivm baan in Nijmegen vanaf 1 september. Omgeving, Arnhem, Nijmegen, Velp, Oss. Huur tot max. 800 euro.
  Kan zeker 3 maanden vooruit betalen. Géén studieschuld.

 5. Met spoed op zoek naar een woning. Het huis waarin ik verblijf wordt verkocht.
  Omgeving Den Haag. Gezin met 4kinderen.
  Heb spaargeld kan aantal maanden vooruit betalen.

 6. Ik ben dringend opzoek naar een woning omgeving Arnhem, Nijmegen, Utrecht, etc. Ik verhuis in julli naar Nederland vanuit de Antillen. Ik ben een student en mijn zonen ook (3 personen). We hebben nog geen baan maar de huur voor enkele maanden kunnen wij alvast betalen. Voorlopig hebben wij geen moeite met een 2 slaapkamer apartement. Heel dringend hup gevraagd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *